fbpx

Ensi viikonloppuna käynnistyy pöytätenniksen 2.-divisioona. Mukana on tällä kertaa kaksi PT Jyväskylän joukkuetta. Uudistuneen ykkösjoukkueen selkeä tavoite on nousu 1.-divisioonaan kauden päätteeksi. Kakkosjoukkkue hakee paikkaa yläloppusarjaan ja miksei jopa sarjakarsintoihin saakka.

Pingiksen kesän siirtoikkunassa seuramme onnistui nappamaan isoja kaloja. TIP-70:n riveistä Jyväskylään teki paluun naisten Suomen rankingin kakkonen, Maria Girlea. Oulusta punamustiin väreihin siirtyivät Juhana Tuuttila (Suomen rankingin 44.), Markus Perkkiö (69.)., Tomi Lehtonen (78.) sekä Luka Penttinen (163.).

Sarjakauden avauksessa Jyväskylän joukkueet kohtaavat Sunilan Sisun ja kotijoukkue Lappeenrannan.

Alla vielä esittelyssä seuran joukkueet 2.-divisioonaan.  

Juhana Tuuttilalta (s. 2001) löytyy viime vuosilta kokemusta SM-sarjasta OPT-86:n riveistä. Jyväskylän liikuntatieteelliseen opiskelemaan päässyt ex-oululainen ei esiinny seuran riveissä vielä syyskaudella 2023 vammojen ja opiskelukiireiden takia. Toiveena on saada syöttötaituri pöydän ääreen ensi keväälle.

Maria Girlea (s. 2005) on Suomen listan sijalla 52 ja naisten listan kakkonen. Maria keskittyy syksyn aikana kansainvälisiin kilpailuihin, mutta on mukana joukkueen riveissä kevään turnauksissa ja nousukarsinnoissa.

Markus Perkkiö (s. 1977) pelasi vielä viime kaudella OPT-86:n riveissä ykköstä ottelusuhteella 11-11. Jo yli 20 vuotta Jyväskylässä asunut Markus saatiin vihdoin houkuteltua punamustiin väreihin. Markus tulee olemaan joukkueen kantava voima ja esiintyy heti sarja-avauksessa Lappeenrannassa.

Tomi Lehtonen (s. 1970) on pelannut Markuksen tavoin Oulun riveissä ykköstä viime kaudet. Tomi on kärsinyt kauden alla pienistä vammoista, mutta tulee valmiina kauden avauspeleihin Lappeenrantaan.

Luka Penttinen (s. 1999) on racketlonin Suomen mestari ja nuorten maailmanmestari. Poriin lentäjäkoulun perässä muuttanut Luka edustaa seuraa mahdollisuuksien mukaan kauden aikana. Neljän mailapelin taitaja on kiireinen mies, mutta toiveena on hänet ainakin kerran saada edustuksen riveihin.

Toni Ruokanen (s. 1991) oli viime kaudella joukkueen kantava voima nousussa sarjaporrasta ylöspäin kakkoseen. Kesän aikana Ouluun muuttanut liikunnanopettaja avaa sarjakautensa Tampereella marraskuussa.

Henri Pelkonen (s. 1992) on keskittynyt viime aikoina erityisesti Pöytätennisliiton ja oman seuramme hallinnollisiin tehtäviin, mutta lähtee joukkueen rotaatiopelaajana haastamaan parempiaan. Lappeenrannan sarja-avauksesta tavoitteena on myös avausvoitto.

Topi Hirvonen (s. 1990) aloitti kesällä seuran valmennuskoordinaattorina ja täydentää ykkösjoukkueen laajan rivistön. Tonin ja Henrin tavoin joukkueen alkuperäisjäseniin (ex-Riemu) kuuluva Topi hamuaa Lappeenrannasta voittoja.

Markku Virnes (s. 1974) on kakkosjoukkueen ykkösmies. Viime kaudella kakkosta ottelusuhteella 17-3 pelannut Mäksä on pelätty vastustaja kakkoseen. Varmaa on, ettei tämä mies helpolla häviä Jyväskylän joukkueiden keskinäisessä väännössä Lappeenrannassa.

Henry Laasanen (s. 1966) on ollut vuosikaudet kakkosen varma voittojyrä. Näppylämiehen käsittelyssä jokainen vastustaja saa olla hereillä. Lappeenrantaan Heny lähtee voitot mielessä, luonnollisesti!

David Ahonen (s. 1966) edustaa Henryn kanssa joukkueen konkariosastoa. Vanha koira ei opi uusia temppuja, mutta vastustajien harmiksi vanhat temputkin purevat vastustajiin. Lappeenrantaan Dave tuo joukkueelle voittamisen kulttuuria.

Konsta Kähtävä (s. 1996) on hallitseva B-luokan Suomen mestari. Ex-porilainen ei esiinny alkukaudesta joukkueen riveissä, sillä hän viettää syyskauden vaihto-opinnoissa Ruotsissa. Keväälle odotamme kuitenkin tulevan maisterin paluuta.

Edellä mainittujen lisäksi kakkosjoukkueessa esiintyvät mahdollisesti tällä kaudella muutaman pelin muodossa nuoret lupauksemme Patrik Södergård (s. 2008) ja Severi Sipiläinen (s. 2008). Pääasiassa Patrik ja Severi pelaavat tällä kaudella kuitenkin vielä kolmosta.