fbpx

Pöytätennis Jyväskylä edusti 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa 10 pelaajan joukkueella. Joukossa oli niin ensikertalaisia kuin menestysnälkäisiä huippuja. Kovimmasta saavutuksesta vastasi Patrik Södergård, joka eteni 15-vuotiaiden kaksinpelissä aina finaalin asti.

Matkalla finaaliin kaatuivat mm. Espoon pojat Joonas Kokko ja Ilari Sell. Kovin Espoon poika oli kuitenkin vielä liikaa, kun Lassi Lehtola (Suomen miesten listan viides) oli parempi finaalissa luvuin 11-9, 11-8, 11-9. Hienot esitykset palkittiin myös kisojen tsempparipalkinnolla. Upea suoritus Patu!

Kyseessä oli historian kovin jyväskyläläisen juniorin kaksinpelisaavutus. Aiemmin kaksinpelin mitaleille Jyväskylästä ovat yltäneet vain vuonna 1983 Esa Taskinen (M15 pronssi) ja vuonna 2021 Mihai Girlea (M13 pronssi).

Seuran matkaan tarttui kolme muutakin mitalia! Patrik ja Severi Sipiläinen ottivat 15-vuotiaiden nelinpelin pronssia. Finaalipaikkakin oli jo hyppysissä semissä muutamassa ottelupallossa, mutta tulevat mestarit Jimi Koivumäki ja Yaroslav Bril olivat lopulta parempia erin 3-2.

13- ja 15-vuotiaiden joukkuekisoista napattiin myös molemmista pronssit. 15-vuotiaiden ykkösjoukkue (Patrik, Severi ja Olavi Moilanen) hävisi Oululle välierässä 3-1. Saman kohtalon koki 13-vuotiaiden ykkösjoukkue (Olavi, Aki Ylinen ja Lauri Nirkkonen), tosin lukemat olivat 3-0. Joka tapauksessa upeat suoritukset!

Mitalisateen lisäksi nähtiin upeita yksittäisiä suorituksia. Aki napsi sunnuntaina pari hienoa voittoa selkeästi korkeammalle sijoitetuista pelaajista ja eteni 13-vuotiaiden kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon. Lenni Valtola, Leevi Valtola, Oiva Kiviluoto ja Eino Kiviluoto esiintyivät mallikelpoisesti isoissa kisoissa. Samoin Aatu Korkiavuori napsi 15-vuotiaissa hienosti voittoja plakkariin.

Kaiken kaikkiaan seura voi olla ylpeä junioreistaan!