fbpx

PT Jyväskylä on saanut riveihinsä kaksi uutta juniorivalmentajaa, jotka tulevat kehittämään seuran valmennuksen laatua. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa opiskelevat Santeri Leikkola ja Sampsa Kutvonen tulevat kasvattamaan seurassa erityisesti valmennuksen pedagogista puolta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen avulla palkatut koutsit mahdollistavat myös uusien pingiskouluryhmien perustamisen mm. tytöille ja pienemmille lapsille. Herrat aloittavat pestinsä seurassa syyskuun alussa.

Toista vuottaan liikunnan ja terveystiedon opettajaksi opiskelevalla Santeri Leikkolalla on jo valmiiksi taskussaan monipuolista työkokemusta liikunnanohjaamisesta, valmentamisesta ja opettamisesta. Lisäksi hän on kouluttautunut jo ennen nykyisiä opintojaan liikuntaneuvojaksi sekä personal traineriksi.

“Lähden innolla mukaan valmennustoimintaan uuden lajin pariin. Valmentajana haluan edesauttaa jokaisen pelaajan kipinän kasvamista niin liikuntaa yleisesti kuin myös pöytätennistä kohtaan”, Santeri kertoo.

Sampsa Kutvonen aloittaa liikuntatieteellisessä opintojensa kolmatta vuotta. Liikuntabiologiaa opiskeleva Sampsa on entinen pesäpalloilija ja innokas e-urheilija. Pöytätennistaustaa hänellä ei ennestää ole, mutta intoa sitäkin enemmän.

“Pingisseuraan mukaan lähteminen alkoi yksinään omasta kiinnostuksesta lajia kohtaan, mutta samalla seurassa valmentaminen antaa mahdollisuuden liikuntatieteiden opintojen ohella vuorovaikutuksen kehittymiselle nuorempien kanssa. Tavoitteena on luoda ilmapiiri, jossa olisi mahdollisuus tutustua lajiin matalalla kynnyksellä, kehittää omia lajitaitoja, pitäen kuitenkin mielekkyyden ja hauskanpidon etusijalla”, Sampsa innostuu.

Sampsan ja Santerin lisäksi seuran valmennuksessa jatkavat Liviu Girlea, Vesa Riihimäki, Henri Pelkonen ja juniorivastaavana Oskari Hakala. Lisäksi Tomi Lehtonen hyppää valmennusremmiin mukaan kauden edetessä.